Installationsproblem med program.

OBS! Gäller oftast BÅDE våra och andra leverantörers program.

Programvaror som jobbar mot filer i systemmappen C:/Windows eller C:/Program

eller andra mappar som har speciell behandling av Windows operativsystem ibland

har problem med att kunna läsa eller skriva till dessa filer.

Detta beror på att i vissa fall/ofta kan du ha för låga rättigheter i din dator för att

installationen skall fungera som den skall.

LÖSNINGEN:

När du laddat hem installationefilen, så högerklickar du på filen i Utforskaren och väljer

att "Köra som Administratör". Då kommer rättigheterna att höjas så att det fungerar

felfritt vid installationen.

Det räcker inte alltid att vara inloggad med Adminstratörskonto. Det är inget äkta admin konto.

Tips:

Denna lösning kan du även behöva på andra programvaror, så har du problem med

någon installation, prova detta så löser det sig säkert.

Stäng alltid av eventuella antivirusprogram innan du gör programinstallation.

Det är inte helt ovanligt att vissa filer kan spärras annars.

Men endast på program du litar på!

Nyare info i detta dokument:

https://dofree.freshdesk.com/a/solutions/articles/1000296854