Övergång från DoFree Bokföring till DoFree MIDAS.

Om du har DoFree Bokföring i din dator och redan använder detta, så har du ju även en del information i databasen, bland annat verifikationer med mera som du vill behålla.
Detta kan lätt låta sig göras genom att helt enkelt koppla upp sig mot den befintliga databasen, och ersätta den nyinstallerade.

Normala sökvägar.

Det finns ett par olika sökvägar till dina befintliga data för den befintliga bokföringen.

Sökvägen är en av följande, om du inte själv har ändrat detta.

C:/DOFREE/BOK

C:/DOFREE/ADMINISTRATION

C:/PROGRAM/DOFREE/BOK

C:/PROGRAM FILES/DOFREE/BOK

C:/PROGRAM (x86)/DOFREE/BOK

C:/PROGRAM FILES (x86)/DOFREE/BOK

Det nya programmet, DoFree MIDAS installeras i följande mapp:

C:/dofree/MIDAS

Vänligen ändra inte på denna sökväg. Anledningen härtill är på grund av en del ”lustigheter” som kan uppstå i Windows. Vanligtvis är det användarens rättigheter att skriva/läsa olika mappar. Det har även betydelse hur man är in loggad i Windows, samt version av Windows.

OBS! Kopiera och spara din befintliga databas först av allt!!

Även databasen kan ha lite olika namn,
samt varit namnändrad av användaren själv.

De senaste åren heter databasfilen : DoFree_DATABAS.MDB

Så här gör du:

Öppna Utforskaren/Min dator.

Leta upp din bokföringsmapp.

Kopiera din befintliga databasfil i bokföringsmappen.

Låt bokföringsmappen vara kvar till vidare.

Via Utforskaren går du in i nya mappen; C:/Dofree/MIDAS

Här kan du se en del filer och den nya tomma databasfilen.

Klistra in din befintliga databasfil, som nu finns i minnet; Ctrl+V

När du klistrar in filen, kommer datorn att säga att filen finns redan, vill du skriva över den befintliga filen. Du skall då svara JA / Yes.

Om din databasfil har ett annat namn så döp först om den till : DoFree_DATABAS.MDB